Четвъртият фестивал “Хляб и вино” идва край езеро “Загорка” на 3 декември

STZAGORA.NET
*
На 3 декември (неделя), от 12.00 часа до вечерта ще се проведе най-веселият, вкусен и пивък фестивал “Хляб и Вино” 2017, организиран за четвърти път от Парк-Хотел “Стара Загора”.

“Ще ухае на вкусен хляб, на италиански пици и на пръхкави сладкиши, които ще се пекат пред вас и които ще можете да дегустирате – уточняват организаторите. – Квалитетни вина от над 12 винарски изби (ВИ) от региона и страната ще се разливат по чашите и ще галят нежно небцето. Сред участниците в изложението са утвърдените винопроизводители на България – Анжелус Естейт, Братя Минкови, Домейн Бояр, Домейн Менада, Домейн Пещера, Черноморско злато Поморие, Санта Сара, Дамяница, ВИ Либера и други. Силно ще бъде и участието на винарите от региона. Поредно участие с най-добрите си вина ще направят Шато Коларово и Александра Естейт. За първи път ще имате удоволствието да опитате вината на възродената ВИ „Оряховица“, разположена в едноименното старозагорско село. Също за първи път „Хляб и Вино“ представя гаражното вино на винарна „Бетер Халф“ от с. Змейово.

Изкушенията обаче далеч не свършват дотук, защото – ако във виното е истината, то никой не е по-голям от хляба! Тук ще бъдат отново нашите приятели от “Морело Форни” Италия, които ще демонстрират как се правят най-добрите теста и печене на пица. Ще има виртуозна пица-акробатика за шампиони. Майстор-хлебарите на ресторант „Орфеида“ ще демонстрират завидните си умения да пекат различни видове хляб с жива закваска. В купона ще се включат и други наши приятели – ентусиастите от Мрежа „Хлебни къщи“, които ще възродят историята на българските просфорни хлябове – те ще демонстрират как се месят и пекат обредни хлябове с просфора и ще обяснят тяхното значение в българската традиция.

С хляба и виното задължително върви подходящо мезе. Затова „Хляб и Вино“ ще представи деликатесните продукти от месо на утвърдената старозагорската фирма „Кумир-СИ“. Още от обяд шеф готвачите на МЕТРО Академия ще започнат голямото кулинарно шоу – готвене на ястия с вино. И докато готвят, ще ви обясняват тънкостите по изпълнението на рецептите.

Българска фолклорна програма ще държи високо градуса на настроението през целия фестивален ден. Ще ни я представят нашите приятели от Народно читалище „Пробуда“ – с. Змейово, които тази година ще включат в програмата си и фолклорен ансамбъл „Нашенци“.

И тази година посетителите на фестивала ще заплащат 5 лв. такса вход, като цялата сума (без остатък!) ще бъде дарена благотворително за лечението на деца в нужда. Лице и гарант на благотворителната кампания отново ще бъде Мисис България 2016 Европа Ива Гургуриева, която беше в основата на присаждането на бъбрек на 9-годишния Байрям от с. Тъжа.

Така фестивал „Хляб и Вино“ ще даде официален старт на коледно-новогодишните празници, на добрите дела и на веселото настроение.

Време е за празник! Очакваме ви!”

А ето и ПРОГРАМАТА по часове:

3 декември 2017 г., неделя
12.00 ч. – Официално откриване в покритата Зимна градина „Орфеида“ на Парк-Хотел “Стара Загора”
12.15 ч. – Фолклорна програма, посветена на винарството – НЧ „Пробуда“ с. Змейово, ФА „Нашенци“, хор при ТД „Сърнена гора“
12:45 ч. – Представяне на винопроизводителите, участващи във фестивала
13.00 – 18.00 ч. Приготвяне и дегустация на италиански пици с “Morello Forni”
13.00 – 18.00 ч. – Готвене на ястия с вино от майстор-готвачите на МЕТРО Академия
13,15 ч. Пица-акробатика за шампиони
13:30 ч. – Приготвяне на обреден хляб с просфора от мрежа „Хлебни къщи“
14,30 ч. – Замесване на здравословен хляб с жива закваска, Парк-Хотел Стара Загора
15.00 – Как се прави италианско тесто – демонстрация на специалисти от “Morello Forni”
16,00 ч. – Народно веселие
18.00 – 19.00 ч. – Закриване на фестивала
Плакат Хляб и Вино 2017
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн