Библиотека “Родина”, Срещи с автограф: Катя Зографова – “Словозографии”. На 24 ноември, в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
DSC_0655Нова книга в деня на своя светец-покровител Св. великомъченица Екатерина ще представи в Стара Загора литературоведът Катя Зографова. „Словозографии“ е прелюбопитно издание, с което най-вещият изследовател на забравените и забранените автори и на литературния живот от 20-те – 40-те години на ХХ век бележи и своята 60-годишнина.

Срещата е в петък, 24 ноември, 17:30 часа, в Радио Стара Загора.

Томчето „Словозографии“ събира в себе си пет книги в една и се характеризира с жанрово многообразие. То съдържа „Градове и образи, споделени с великите”, „Поетични словописи”, „15 кратки истории на Катя Зографова“, „Словозографно за Зографова“.

„И може би защото книгата ми е юбилейна, в нея ще откриете една повече иронична, отколкото сериозна игра с антологичния модел за всеобемащо представяне на националната книжнина, чийто еталон е мистификацията на Пенчо Славейков „На острова на блажените“. Нещо като опит за словозографисване на храмовото пространство на литературата – с пъстроцветие от есеистични и литературноисторически текстове за градове, световни класици и панагюрския фолклор, които си съседстват със стихове и кратки разкази, за да завърши жанровата смесица с великолепни портрети на авторката и нейните книги от известни литературоведи“, споделя Катя Зографова в предисловието на книгата.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн