Видеокамери и 1200 нови пейки слагат в парк „Митрополит Методий Кусев“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_1975IMG_2001 (1)С водосвет за здраве и благоденствие днес бе даден старт на строителните дейности по проекта за обновяване на емблематичния за Стара Загора парк „Митрополит Методий Кусев“.

На символичната първа копка присъстваха Янчо Калоянов, зам.-кмет по строителството, Иванка Сотирова, зам.-кмет по хуманитарните дейности, Таньо Брайков, председател на Общински съвет Стара Загора, главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева, Момчил Борисов, изпълнителен директор на „Водстрой 98“ АД – изпълнител на проекта, общински съветници, журналисти и граждани.

„Проектът предвижда реконструкция и възстановяване на пешеходни алеи, детски и спортни площадки, места за отдих, обновяване на паркова мебел, която ще бъде уникална – само тук, възстановяване и обновяване на растителните видове и т. н.“, съобщи инж. Веска Узунова“, директор на дирекция „ Строителство и инвестиции“ в Община Стара Загора. По думите й ще се изградят нови кътове, атракционни съоръжения, велоалеи по източната алея, ще бъдат възстановени настилките. „Ще се изградят 12 нови беседки и ще бъдат поставени 1200 пейки, всички фонтани ще се обновят, ще има ново парково алейно осветление, както и камери за видеонаблюдение“, каза още инж. Узунова.

Проектът се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“ и е на обща стойност 7, 052 млн. лв. Срокът за изпълнение е 270 календарни дни.

„За нас е особена гордост, че можем да участваме в този интересен проект. Той е огромно предизвикателство – да направим едно любимо за всички старозагорци място, още по-любимо. Надяваме се на позитивна оценка и ще се стараем“, каза Момчил Борисов. Той благодари на Община Стара Загора и проектантите, че са направили лесен за изпълнение проект (няма да има тежки машини, както и промяна в организацията на движението, което би довело до дискомфорт на гражданите) и обеща бърза, коректна и качествена работа. А оценката на старозагорци се чака след девет месеца.

След това зам.-кметът Янчо Калоянов и Момчил Борисов направиха символичната първа копка в началото на парка.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн