ЕЙ И ЕС подписа Меморандум за разибрателство пред президента на САЩ Доналд Тръмп във Виетнам

STZAGORA.NET
*
AES_USPresident_VietnamХаной, 14 ноември 2017 г.

Американската енергийна корпорация ЕЙ И ЕС (представена със своя електроцентрала и в Старозагорска област – бел. ред.) подписа Меморандум за разбирателство с “ПетроВиетнам Газ” АД (ПВ Газ) по време на официалното посещение на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп във Виетнам на 12 ноември.

Президентите на Социалистическа република Виетнам Чан Дай Куанг и на Съединените американски щати Доналд Тръмп присъстваха на церемонията по подписването в столицата Ханой, заедно с правителствени делегации от двете държави.

Според споразумението, ЕЙ И ЕС ще работи съвместно с ПВ Газ по изграждането на терминал за втечнен природен газ „Сон Ми“ в провинция Бин Тхуан в южен Виетнам. Тези проекти играят съществена роля в енергийната индустрия в страната, като предлагат конкурентни източници на газ и в същото време отговарят на покачващото се търсене на втечнен природен газ и електроенергия във Виетнам.

Меморандумът за разбирателство е част от документите за сътрудничество между САЩ и Виетнам, подписани по време на първото посещение на американския президент Доналд Тръмп във Виетнам, което поставя основата за по-тясно сътрудничество в икономическото развитие на двете държави.

„ЕЙ И ЕС е един от най-отдадените инвеститори в страната от 2010 г. насам и продължаваме да работим усилено, за да развием устойчиви енергийни решения, които ще допринесат за икономическото и социалното развитие на държавата, в това число възобновяемите източнци и природен газ. Интегрирането на разнообразни енергийни източници ще подпомогне за осигуряването на надеждност в доставките на електричество, в момент, в който икономиката на страната продължава да се разраства. С този проект, ЕЙ И ЕС планира да използва опита си и да повтори успеха на бизнесите си с втечнен природен газ в Централна Америка и Карибския басейн“, каза Марк Грийн, президент на стратегическото звено „Евразия“ на ЕЙ И ЕС.

„Компанията ни сътрудничи с корпорацията за частни презокеански инвестиции OPIC по редица проекти за енергийно производство от последно поколение по цял свят и сме много благодарни за тяхната експертиза и подкрепа в този нов проект във Виетнам“, допълни той.

След официалната церемония по подписването, президентът и изпълнителен директор на Overseas Private Investment Corporation (OPIC) Рей Уошбърн представи официално писмо на Марк Грийн, в което се изразява подкрепата за изграждането на терминал за втечнен природен газ и 2250-мегаватова енергийна централа с комбиниран цикъл на производство във Виетнам, която ще осигури около 5% от общия енергиен капацитет на страната.

„Този проект съвпада с инициативата на OPIC да промотира разрастването на пазара на втечнен природен газ в Индийско-тихоокеанския регион“, коментира Уошбърн. „Много се вълнуваме за възможността да подпрекяме ЕЙ И ЕС и очакваме с нетърпение да попдпомгнем стратегическите инвестиции във Виетнамската енергийна инфраструктура и доставки“, добави той.

За ЕЙ И ЕС
Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Осигурява достъпна и устойчива енергия в 16 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нейните 18 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите на компанията през 2016 година са на стойност 14 милиарда долара, като притежава и управлява активи за общо 36 милиарда долара. За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter @TheAESCorp.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн