24-годишен с 33 присъди е задържан отново за кражба на кола

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Симеон М., на 24 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 5 ноември 2017 г. в гр.Казанлък, е направил опит противозаконно да отнеме чуждо моторно превозно средство – лек автомобил марка „ВАЗ 2101“, на стойност 700 лева, от владението на 65-годишен мъж без негово съгласие с намерение да го ползва, като деянието е извършено повторно и е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл.346 ал.2, т.2 във вр. с ал.1, във вр. с чл.28 ал.1 във вр. с чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 5 ноември Симеон М. решил да открадне чуждо моторно превозно средство, като взел със себе си метален предмет във формата на сабя и се отправил към един от кварталите в града, придружаван от свой приятел и друго непълнолетно лице, на 14 г. С помощта на металния предмет той счупил стъкло на врата на лек автомобил, марка „ВАЗ 2101“, и проникнал в купето. Обвиняемият Симеон М. се качил в автомобила, издърпал кабелите на арматурното табло и ги допрял. След като привел в движение моторното превозно средство, се опитал да го управлява, но извършил неправилна маневра, като качил автомобила на тротоар в непосредствена близост до жилищен блок. В този момент бил забелязан от свидетел и заловен.

Предстои установяване на съпричастността към извършването на деянието и на другите две лица.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза и делото ще приключи в рамките на седемдневния срок за провеждането на бързо производство.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и определи мярка за неотклонение “задържане под стража”, като прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е рецидивист, осъждан по 33 присъди за престъпления против собствеността. Първата му присъда е постановена през 2009 г., когато е бил непълнолетен и е извършил същото по вид престъпление – противозаконно отнемане на моторно превозно средство.
#

junбутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2018 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн