Баскетболен клуб “Берое” привлече 3 американки

STZAGORA.NET
*
868089Женският баскетболен отбор на “Берое” се подсили с три американски състезателки. Те ще бъдат на разположение на треньорския щаб за срещите на тима от Адриатическата лига, тъй като правилникът на БФБ забранява участие на чужденки в мачовете от вътрешния шампионат и турнира за Купата на България.

Теара Банкс, Бритни Райт и Алиша Уомак вече подписаха своите договори със старозагорския “Берое” и след картотекирането им в Адриатичеката лига те ще имат възможност да играят за отбора.

Банкс е на 22 години, висока е 188 см и играе на позиция център. Има опит в Националното студенстско първенство на САЩ, където е играла за Остин Пий Стейт Юнивърсити. Миналия сезон тя е основна фигура в състава, като играе в 27 мача, в които записва средно по 19.3 точки и 8.3 борби.

Бритни Райт е крило, висока е 180 см и също на 22 години. Възпитаничка е на Колежа в Алабама. В шампионата на студентската асоциация миналия сезон има по 18,3 точки и 7,5 борби средно на мач.

Гардът Алиша Уомък е най-опитната от трите новопривлечени американки. Родена е на 29 януари 1991 година. През 2013 участва в драфта на WNBA. За 4 сезона в колежанското първенство с тима на Монмаут регистрира средни показатели от 14 точки, 3 борби и 3 асистенции на мач. Играла е първенството на Германия, като през 2015 година е най-резултатната баскетболистка във Втора Бундеслига със състава на Брауншвайг.

„Основната идея, с която привличаме трите американски баскетболистки, е да помогнат на тима да се класира възможно най-напред в Адриатическата лига и по този начин нашите млади състезателки да имат възможност да играят повече срещи на високо ниво“, аргументира решението на старозагорския клуб изпълнителният директор Иван Николов. Той изрази надежди, че възходящата линия на развитие на всяко едно от българските момичета, а и на отбора като цяло, ще продължи и след идването на чужденките.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн