Стартира благотворителната инициатива „Децата за децата“

STZAGORA.NET
*
На 7,8 и 9 ноември 2017 г. в три старозагорски детски градини ще се проведе благотворителната инициатива „Децата за децата“.

„Детска градина No7 „Светулка“ за трета поредна година, а от тази и със съмишленици – ДГ No3 „Ян Бибиян“ и ДГ No 20 “Мир“ се включваме в инициативата на американската фондация Imagination Fondation под надслов „Картонено предизвикателство“. Това съобщи директорът на „светулките“ Деляна Караиванова. „Трите образователни институции и родителските им общности ще подкрепим детската креативност, която е първата стъпка към иновативността и големите открития, които движат света напред. Ръка за ръка с това, ще научим децата си на благотворителност и подпомагане на нуждаещите се деца от града ни. Вярваме, че дарителството ще ни направи по-добри и ще ни накара да се чувстваме по-пълноценни личности“, каза г-жа Караиванова.

„Децата за децата“ е каузата, за която екипите на трите детски градини отправят своята покана към възпитаниците си, техните родители и обществеността, да се присъединят към инициативата в определените за това места в детските заведения.

Официалното откриване е на 07.11.2017 г. от 17:00 ч. едновременно в ДГ „Светулка“, ДГ „Ян Бибиян“ и ДГ „Мир“. Събитията ще се провеждат в трите последователни дни все от 17:00 ч.

Как се провежда Картоненото предизвикателство?

Участниците, деца от всички възрастови групи, разгръщат въображението и мечтите си, генерират идеи, правят проекти и майсторят играчки заедно със своите родители, баби, дядовци, братя и сестри от празни картонени кутии, велпапе кашони, използвани картонени опаковки и всякакви други материали за рециклиране. В продължение на три дни във всяка градина тече процесът на креативна игра с конструираните и изработени забавни играчки, замъци, роботи, пиратски кораби и всичко подсказано им от тяхното необятно въображение. В Деня на игрите малките творци не само се събират, за да представят своите изобретения и да се забавляват, а и да се научат да даряват на деца в нужда.

За да участват в „Картоненото предизвикателство“ малчуганите трябва да пуснат парички в специалните касички.

Каузата е Гого!

Четиригодишният Георги Стоилов от Стара Загора се нуждае от средства за трансплантация на стволови клетки в Турция и последваща непрекъсната рехабилитация, за да се пребори с поставената диагноза „Детска церебрална парализа“.

В посочените дни Гого ще гостува в трите детски градини и ще спечели много нови приятели.

Организаторите апелират към човещина и оказване на финансова подкрепа.

Банка: Райфайзен Банк,
Сметка в лева:BG92RZBB91551007104020
Титуляр: Георги Тянков Стоилов
PayPal: danny_pb@mail.bg
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн