ГЕРБ – Стара Загора: Изпълняваме всичко обещано и в местен, и в национален план

STZAGORA.NET
*
Общинско събрание на ГЕРБ избра делегати за националното събрание на 26 ноември
*
ГЕРБ – Стара Загора проведе Общинско събрание за избор на 12 делегати за Редовното отчетно-изборно национално събрание на партията, което ще се проведе на 26 ноември в София. Присъстваха кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров, областният координатор Пламен Йорданов, общинският председател и народен представител Емил Христов, организационният секретар Николай Диков, депутатът Радостин Танев, общински съветници, членове на ГЕРБ.

По време на събранието бяха разисквани въпроси, засягащи местното управление в Стара Загора, работата на Народното събрание и правителството.

„Има две реалности. Едната е на нашите опоненти – фалшиви новини, отстрелване на успешни хора, език на омраза и противопоставяне. Другата реалност – изпълняване от страна на ГЕРБ на ангажименти във всички сфери, 4% икономически растеж, преобразяване на общините, където ГЕРБ има кметове – всичко това трудно се преглъща от опозицията – категоричен бе Пламен Йорданов. – Ежедневно се срещам с хора от цялата Старозагорска област, провеждаме събрания и онова, което ми прави най-силно впечатление е, че там, където няма кметове на ГЕРБ, хората са разочаровани от местната управа” – подчерта областният координатор. Той посочи, че всеки вижда как се променят и развиват Стара Загора, Казанлък, Раднево. „Хората от другите общини искат помощ от нас, от народните ни представители, защото при тях не се случват добри неща“ – обобщи Пламен Йорданов. Той призова присъстващите на събранието чрез работата си да подкрепят ежедневно кметовете на ГЕРБ, тъй като крайната и най-важна задача е градовете и селата да се развиват.

“Още преди 6 години си поставихме цел Стара Загора да стане по-добър град за живеене – посочи Живко Тодоров. – Работим във всички посоки – благоустрояване, образование, здравеопазване, икономика и инвестиции. През 2017 г. имахме сериозни предизвикателства“, каза той. И допълни: “Изпълняват се важни проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ – реконструкция на центъра на Стара Загора, на площада и главната улица. Предстои много работа и в парка, който всички наричат „Аязмото“ – възстановяване на озеленяването, поливните системи, алеите, подмяна на болни и изсъхнали дървета… Работи се по продължението на новия парк в кв. „Казански“, както и по разширяването на надлеза над жп линиите – дългоочакван от старозагорци проект. Мостът ще бъде с четири платна и две кръгови движения на бул. „Славянски“, за да разтоварим автомобилния трафик и да не се образуват задръствания”. По думите на кмета през 2018 г. ще има сериозна положителна промяна в облика на Стара Загора и в самочувствието на хората в града. „Надграждаме градския транспорт и работим по индустриална зона “Загоре” в близост до кв. “Зора” – над 100 дка общинска индустриална зона, в която ще има и държавни инвестиции по отношение на инфраструктурата”. Предстои на сесия на Общинския съвет да се избере управител на индустриалния парк и да започне работата по привличане на инвеститори.

По време на събранието народните представители Емил Христов и Радостин Танев отговориха на въпроси, свързани със здравеопазването, работата на депутатите в станалата известна като “комисия за Грипените” и резултатите от нея, Закона за движение по пътищата, социалната програма на правителството, увеличението на парите за пенсии и заплати. “Партията е единна, правителството е стабилно въпреки опитите на опозицията да разклати коалицията. ГЕРБ изпълнява дадените обещания и в национален и в местен план” – категоричен бе общинският ръководител Емил Христов.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн