Лавров посочи условието за продължение на “Турски поток” в други страни от ЕС

STZAGORA.NET
*
Русия е готова да започне работа за удължаване на газопровода “Турски поток” в други европейски страни само след получаването на твърди юридически гаранции от Брюксел, заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на брифинг с членове на Асоциацията на европейския бизнес.

По думите на първия руски дипломат, растящите потребности на страните от Южна и Югоизточна Европа биха могли да бъдат удовлетворени от продължаването на втората тръба на “Турски поток” на територията на Евросъюза.

“Виждаме значителен интерес към това от страна на цял ред правителства на страни от ЕС. И вие сте готови за това, но, отчитайки неудачния опит с “Южен поток”, ние ще бъдем готови да пристъпим към работа по “Турски поток”, по неговото извеждане на територията на Европейския съюз, само след получаването на твърди юридически гаранции от страна на Брюксел” – е казал Лавров, цитиран от РИА Новости.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн