Рекорден брой участници на конкурса „Славейче“, организиран от Радио Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Радио Стара Загора – БНР организира за 22-ри път Конкурс за млади изпълнители на български народни песни „Славейче“. Надпяването е на 28 и 29 октомври 2017 година от 10 часа в сградата на радиото.

Тази година участват рекорден брой изпълнители – 109 деца от цялата страна. Най-малките участници са 5-годишните Никол Михалик от Нова Загора и Божидар Узунов от Трявна.

Журито ще оценява в три възрастови групи: до 7, до 12 и до навършени 16 години. В отделна група ще се надпяват учениците от музикалните училища и паралелките за народно пеене. Малките изпълнители трябва да изпеят две песни от своя роден край. В конкурса няма да се допускат авторски песни. Те трябва да бъдат от богатството на българския автентичен фолклор. На класиралите се на първо място в отделните категории ще бъдат направени професионални записи в студиото на Радио Стара Загора – БНР и ще бъде издаден диск с техните изпълнения. Генерален спонсор на конкурса е ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3″.

Почетен гост в журито е младата и стилна тракийска певица Женя Казакова – едно от “славейчетата” на Радио Стара Загора, възпитаничка на НУФИ “Филип Кутев”, гр.Котел. По-късно завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, където преподава народно пеене. През годините е солистка на оркестър “Канарите”, оркестър “Славей”, а в момента – на фолклорна формация “Етноритъм”.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн