Близо 40 предложения гласуваха общинските съветници в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Четири общински наредби бяха разгледани днес на второ четене по време на редовното заседание на Общинския съвет в Стара Загора. Близо 40 бяха предложенията, които влязоха в дневния ред на сесията този месец.

Съветниците подкрепиха с пълно мнозинство наредбата, с която се уреждат обществените отношения, свързани с отглеждане на селскостопански животни на територията на общината. Към тази категория вече са включени и зайците. Приета бе и Наредба за реда и условията на отглеждане на животни компаньони на територията на Община Стара Загора и за организация на работата в общински приют за безстопанствени животни.

На октомврийската сесия бе приета също и Наредба за изграждане, поддържане и опазване на зелената система в общината. Тя спомага за осъществяването на дългосрочните програми за развитието на зелените площи и на едногодишните краткосрочни програми за планиране, изграждане на нови и за поддържане на съществуващите вече такива.

Старозагорските общински съветници гласуваха с 46 гласа „за“ одитното становище на Сметна палата за заверка на годишния финансов отчет на Община Стара Загора за 2016 година. Бяха направени и компенсирани промени в Бюджет 2017 и инвестиционната програма. Бяха увеличени субсидиите за нефинансови предприятия за осъществяване на болнична помощ в размер на близо 100 хил. лева.

Местният парламент даде съгласието си на общинското дружество „Мересев“ ЕООД да предостави за безвъзмездно ползване помещения за срок от 7 години на „Боксов клуб – Димитър Щилянов“. Общинският съвет подкрепи и поемането на дълг от Комплексния онкологичен център за закупуване на оборудване – гама камера, за отделението по „Нуклеарна медицина“.

На октомврийското заседание на старейшините присъства Джеймс Пикъринг, съдия и адвокат по търговско право от Лондон, който е в града за едноседмичен обмен на опит. Той бе придружаван от двама старозагорски съдии – Румяна Бончева от Окръжен съд и Александър Георгиев от Районен съд. Посещението на английския им колега е по програма на Европейска съдебна мрежа.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн