Кметът на Стара Загора Живко Тодоров със сертификат за принос в подкрепа на раждаемостта в България

STZAGORA.NET
*
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров получи днес сертификат за особен принос за съхраняването на българското ДНК. Стара Загора бе един от 10-те български града, в които се проведе най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщене. Това стана по време на кампанията в подкрепа на раждаемостта “Направи го за България”.

За всяка споделена бременност Движение за национална кауза (ДНК) осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе” в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

В Стара Загора родителите-участници можеха да избират за кръстници освен свои близки и популярния телевизионен водещ Антон Хекимян, който стана духовен баща на 11 деца. Ритуалът извърши Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, заедно със свещенослужители от храм “Св. Въведение Богородично”.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн