Съветниците от БСП в Стара Загора: Нужно е обществено обсъждане на Общия устройствен план в частта му за “Бедечка”

STZAGORA.NET
*
“Решението за изменение в Общия устройствен план за „Бедечка“, взето на последната сесия на Общинския съвет в Стара Загора, е незаконосъобразно и следва да бъде отменено. Нещо, което ние от БСП посочихме многократно“. Така групата общински съветници от БСП коментираха заповедта на областния управител Гергана Микова за отмяна на решението.

От БСП припомнят, че на последната сесия техните представители не подкрепиха изменението в ОУП с два мотива: Първият – че на практика така се разрешава строителство в над 1/3 от парка, срещу което левицата е категорично против. Вторият – че преди да се гласува изменение в плана, трябва да се проведе обществено обсъждане. Те се позоваха на Закона за устройство на територията, както сега се позовава в заповедта си и областният управител.

„Обсъждане трябва да има и старозагорци да знаят, че дори без ценни дървесни видове тази една трета от парка може да остане зона за спорт или отдих, но да не се застроява. До 2011 г. нито един състав на Общинския съвет не е позволил промяна в предназначението на тази територия и има защо”, смятат от БСП.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн