Д-р Бистра Костадинова е Лекар на годината в Старозагорска област. Връчиха отличия и номинации пред Деня на българския лекар

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова връчи приза Лекар на годината на регионално ниво на д-р Бистра Стефанова Костадинова (на първата снимка) по време на церемонията по награждаването на тазгодишните лекари на годината в Стара Загора. Събитието бе организирано от Регионалната колегия на БЛС и се проведе в навечерието на Деня на българския лекар и на Св. Йоан Рилски Чудотворец – 19 октомври. На него присъстваха д-р Славка Йорданова, директор на РЗОК, директори на общински болници, медици от цялата област.

За Лекар на годината на национално ниво бе номинирана д-р Мария Стоянова Тодорова-Щилянова, дългогодишен директор на Районния център по трансфузионна хематология – Стара Загора.

За Мениджър на годината бе обявена д-р Славка Йорданова (на втората снимка). „За мен тази награда и огромна изненада. Щастлива съм, че в Стара Загора РЗОК работи отлично с медицинските структури и между нас няма напрежение. Искам да ви поздравя за това, че продължавате да изпълнявате своя високохуманен дълг във време на непрекъснати промени и трусове в здравната система”, каза д-р Йорданова

За дългогодишна активна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на професията приз получи д-р Анка Йорданова Мързянова-Бенова, специалист по ендокринология (на третата снимка, наградата връчва д-р Георги Бакоев, председател на УС на Регионалната лекарска колегия в Стара Загора).

За принос и развитие и прилагане на иновативни медицински техники бе награден екипът на Отделението по инвазивна кардиология при МБАЛ „Тракия” с ръководител д-р Борислав Борисов (на четвъртата снимка).

Г-жа Микова се обърна с поздрав към лекарите по случай техния празник. „Дълбок поклон пред вас за всичко, което правите, въпреки трудностите, пред които сте изправени. Прекланям се пред стоицизма ви и високия ви професионализъм. Бъдете здрави и продължавайте да защитавате все така всеотдайно човешкия живот”, каза областният управител.

Председателят на Регионалната лекарска колегия д-р Георги Бакоев и д-р Славка Йорданова също поздравиха своите колеги за техния професионален празник.

#


социални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн