Международна компания оцени езиковите възможностите на близо 300 старозагорци

STZAGORA.NET
*
Близо 300 старозагорци станаха част от събитието „Първи стъпки за потенциална кариера със Sutherland”, организирано съвместно с Община Стара Загора и Тракийския университет. Международната компания имаше за цел да оцени потенциала на Стара Загора с идеята да разшири дейността си, отваряйки свой офис в града.

„Имам удоволствието да ви приветствам с добре дошли в залата на Общинския съвет, която тази вечер е препълнена. Виждам различни поколения старозагорци, което ме радва. Срещата тази вечер е предизвикателство“, каза заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. „Вашето представяне и резултати днес е възможно да доведат при нас международната компания „Sutherland“, допълни зам.-кметът. Тя подчерта, че по този начин Общината обединява усилията си с бизнеса и държавата за разкриване на качествени работни позиции, които освен доходи, носят и възможност за кариерен растеж.

„Sutherland“ е организация с над 30-годишна история. Компанията има 60 локации в 19 държави и клиенти от 8 индустрии.

„За първи път на събитие от този род виждам толкова високо професионално организиране и партниране. Благодаря на Община Стара Загора за удърдието, както и за мотивацията да търси и привлича компании, които да се развиват в града“, изрази впечатлението си Димитър Гълъбов, изпълнителният директор на „Sutherland“ – Бъгария. Той подчерта, че по този начин се стимулират компании, стартиращи или разрастващи бизнес възможностите си. „Целта ни днес е да оценим възможностите на Стара Загора за разширяване на дейността си и създаване на работни места тук“, допълни той.

От компанията представиха две презентации на дейността си – в Тракийския университет и в Община Стара Загора, като участниците в срещите показаха езикови възможности, пишейки кратко есе. Те получиха професионална оценка за нивото на езика, който владеят и подробна информация относно фирмата, условията за работа и позициите, които могат да заемат в нея.

На официалното откриване на събитието присъстваха още двама от заместник-кметовете на Стара Загора – Красимира Чахова и инж. Янчо Калоянов, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, директори на дирекции и представители на различни бизнес организации. В срещата участие взе и народният представител Радостин Танев.

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн