Изложба за историята на МВР от 1879 до 1999 г. откриха в Гълъбово

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова присъства на 17 октомври на откриването на изложба „История на МВР от 1879 г. до края на 20 век” в Гълъбово. Гости на събитието бяха представители на Вътрешното министерство, директорът на ОД МВР Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, началници на районни полицейски управления, бивши и настоящи служители на МВР, много граждани.

Изложбата, посветена на историята на МВР, е първа по рода си. Тя е организирана от дирекция „Информация и архив” на МВР и РПУ-Гълъбово. Представя документи, униформи и предмети, датиращи от създаването на Министерството на 5 юли 1879 г. с указ на княз Александър Батенберг до наши дни. Голям интерес сред посетителите на изложбата предизвика колекцията от оръжия, използвани от полицията в различни периоди от нашата история. Гълъбовци имаха възможност да видят и ценни медали, ордени и отличителни знаци, собственост на частни колекционери.

Колорит в откриването на изложбата внесоха представители на няколко клуба „Традиция” от страната, които специално за събитието бяха облекли полицейски и военни униформи.

С поздрав към присъстващите се обърна г-жа Микова. Тя благодари на служителите на МВР за тяхната достойна работа в името на спокойствието и сигурността на българските граждани и тяхното имущество. Областният управител пожела повече млади хора да възприемат като мисия служенето на родината и да се вливат в редиците на МВР.

По време на откриването кметът Николай Тонев връчи грамоти на служителите, организатори на уникалната изложба за историята на МВР.


#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн