Старозагорци рекетирани на Капъкуле с по 50 лева на човек

STZAGORA.NET
*
За неприятен случай на неочакван рекет, случил се непосредствено след турския гранично-пропускателен пункт Капъкуле, съобщи пред репортер на stzagora.net наш читател от Стара Загора.

Георги К. разказа, видимо неприятно повлиян от преживяното, че заедно с жена си в събота, 14 октомври 2017 г., решили да прескочат по комшийски на разходка до Одрин. На границата всичко минало гладко, турските митничари поискали само да погледнат в багажника на колата им, и ги пуснали да продължат.

“За наша изненада обаче 5-6 метра по-нататък ни спряха, давайки знак с ръце да се отклоним вдясно, двама турци – разказа Георги К. – Помислихме, че са също от КПП-то, понеже бяха в непосредствена близост след него и митничарят виждаше много добре какво се случва. Двамата не бяха униформени, но имаха някакви значки. Заговориха нещо на турски, като на български произнесоха само “50 лева” и “за турския аскер”. Разбрахме, че искат от мен и жена ми “за турския аскер” по 50 лева на човек. Аз им дадох, но жена ми имаше само 40 лева у себе си и толкова им даде. След нас по същия начин видяхме, че спряха и рекетираха пътниците в една кола със смолянска регистрация и една с пловдивска регистрация.”

Нашият читател, съобщил неприятния факт, обясни, че е бивш полицай и че се чувства длъжен да предупреди сънародниците ни за това, какво ги очаква след Капитан Андреево, а и да информира за инцидента българските власти.

Снимка: http://marmassistance.com
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн