За седмица – 12 проверки на масови мероприятия и 3 акта за нарушения в Стара Загора и региона

STZAGORA.NET
*
Неспазване на данъчното законодателство констатираха инспекторите на НАП Стара Загора след проверка на събития в Областта през изминалата седмица. От проверени 12 търговски и преместваеми обекти, 2 са работили без фискално устройство, а на общо 3 е наложена санкция запечатване. Служителите на НАП осъществяват ежемесечен контрол при провеждането на масови мероприятия – концерти, изложения, фестивали, панаири и други на територията на Старозагорска област.

Все по-голяма част от проверките на НАП за отчитане на оборотите и издаване на касови бележки се извършват след 17,30 ч. в делнични дни, нощем и в почивните и празнични дни. Причина за мярката са данни от компютърната система на дистанционната връзка на всеки касов апарат в страната със сървърите на НАП, които сочат, че надвечер и в почивните дни търговските обекти отчитат значителен спад на оборотите. Едновременно с промяната в работния режим на инспекторите, към екипите, извършващи проверки се присъединяват и стотици служители на НАП, които по принцип се занимават с обслужване на клиенти или събиране на просрочени дългове. По този начин контролният капацитет на ведомството се увеличава значително, позволявайки по-пълно и всеобхватно наблюдение на търговската дейност. Инспекторите осъществяват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите им през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП.

“Основната ни цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не санкцииониране – заявяват от НАП – Стара Загора. – В този смисъл съветваме гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга. В случай че не им бъде издадена такава, могат да сигнализират на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1, или на мейл: infocenter@nra.bg
#junбутон за споделяне


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн