Зам.-просветният министър Таня Михайлова открива утре в Стара Загора „Дни на училищната психология“

STZAGORA.NET
*
Образователни институции, училищни психолози и педагогически съветници от 19 населени места ще вземат участие в първата Национална среща, посветена на училищната психология, която ще бъде открита утре в 11.00 ч., от зам..просветния министър Таня Михайлова. Тя е посветена на обмена на добри практики за преодоляване на проблемите сред подрастващите ученици и деца, обявиха на пресконференция организаторите днес.

В общинската зала „П. Р. Славейков“ ще се съберат представители на Стара Загора, Казанлък, Асеновград, Пловдив, Раднево, Гурково, Разград, Ямбол, Варна, Търговище, Гълъбово, Шумен, Чирпан, Нова Загора, с. Руен, с. Ругош, с. Скалица, с. Старо Оряхово и с. Ветрен.

„Новото време налага и нови подходи в отношенията между ученици, родители и преподаватели. Това определя небоходимостта от училищни психолози и екипи за подпомагане на личностното развитие на децата, както и за приобщаването им към образователния процес“ – каза по време на проведената днес пресконференция Пенка Чавдарова, началник отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

„В срещата ще участват и експерти по приобщаващо образование. В област Стара Загора има общо 121 училища, в които работят 29 педагогически съветници – (24%) и 15 психолози (12%). Този процент е недостатъчен и има какво ще да се желае, особено в малките населени места, къдет ое още по-нисък“ – коментира началникът на РУО – Стара Загора Татяна Димитрова.

Организатори на събитието, посветено на Световния ден на психичното здраве – 10 октомври, са инициативна група от училищни специалисти в партньорство с Община Стара Загора и Регионалното управление по образованието, организират Национална среща „Дни на училищната психология“.

В срещата, която ще се проведе в периода от 10.10.2017 г. до 13.10.2017 г., ще вземат участие представители на образователните институции от цялата страна. В рамките на формата ще се обменят добри практики за преодоляване на проблемите сред подрастващите.

Димка Кънева, педагогически съветник в ПГСАГ „Л. Байер“, отправи покана към всички желаещи родители да се включат в работата на срещата.

Срещата ще се проведе в четири последователни дни по следните теми:

1. 10.10.2017г. – Тема: „Училищната психология – реалности и перспективи“;
Зала №2, Община Стара Загора, начален час – 11.00.

2. 11.10.2017г. – Тема: „Добри практики в съвременната училищна психология“;
ЕГ „Р. Ролан“, зала, начален час – 11.00.

3. 12.10.2017г. – Тема: „Приобщаващо образование“;
СУ „Г. Райчев“, зала, начален час – 11.00.

4. 13.10.2017г. – Тема: „Ученическо самоуправление“.
Библиотека „Захарий Княжески“, зала, начален час – 11.00.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн