Стара Загора за поредна година събра млади бриджори

STZAGORA.NET
*
На 4 и 5 октомври 2017 г. в Стара Загора със съдействието на “КонтурГлобал Марица Изток 3” се проведе второто Младежко балканско отборно първенство по бридж и вторият Младежки регионален бридж фестивал. Състезанията бяха в рамките на десетата Балканиада по бридж, на която Стара Загора е домакин от 2006 година насам. Организатор на престижните турнири отново бе старозагорският бридж клуб, а трите състезания бяха под патронажа на Община Стара Загора и Българската бридж федерация.

В Младежкото балканско отборно първенство се състезаваха отбори от Турция, Сърбия, Гърция, Румъния, Австрия и България. Българският отбор завоюва второ място, а златото неочаквано грабна австрийският отбор. В отборния турнир на Младежки регионален бридж фестивал се наложиха представителите на град Видин, а в двойковия турнир – Габриела Качева от Сливен и Красимир Димитров от Червен бряг. Габриела тренира едва от тази година, Красимир е по-опитен – вече 5 години се занимава с бридж. Интересното е, че освен партньори в бриджа, те са двойка и в живота.

„Турнирът много ни хареса, чудесна възможност е за изява. Победата ни амбицира да подобряваме уменията си и догодина да защитим титлата“ – сподели Габриела.

Най-малките участници в младежката надпревара бяха 12-годишните близнаци Тодор и София – представители на Бридж клуб Сливен, с треньор Христо Дюлгеров. Малките състезатели тренират съвсем отскоро, но смело се хвърлиха в надпреварата. „Самата игра е много интересна и увлекателна, затова тренираме с удоволствие“ – коментира малкият Тодор.
#сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн