Осветиха новата зала на Балета на Старозагорската опера

STZAGORA.NET
*
В празничния за Стара Загора ден – 5 октомври – Старозагорският митрополит Киприан освети новата зала на Балета на Старозагорска опера в присъствието на Областния управител Гергана Микова, заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, председателя на Общински съвет Таньо Брайков, председателя на ПК по култура в ОбС Милена Желева, новия Омбудсман Надежда Чакърова.

„Стара Загора има един от най-богатите културни календари в страната. Това е факт благодарение на усилията на културните и институти непрекъснато да обновяват репертоара си, да ни радват със събития. Трупата на Балета на Старозагорска опера е вече известна в страната ни, очакваме с нетърпение новите и спектакли, радваме се че с помощта на Общината тази нова зала за разрастналия се, млад, интернационален балет – е вече факт“ – каза заместник-кметът Иванка Сотирова. Тя специално подчерта, че без усилията и безспорния професионализъм и качества на Силвия Томова, ръководител на балетната трупа, успехите не биха били толкова ясни и високи.

„Много съм радостна, че Стара Загора ме посрещна така радушно и ми даде обич и подкрепа. За нас е важно, че в новата зала ще подготвяме спектаклите си, с които ще сме разпознаваеми не само в страната, а и в света. Балетът не е работа, то е начин на живот, за всички нас, които сме тук. “ – каза Силвия Томова, ръководител на балета на Старозагорската опера.

Успешни репетиции без травми в „…този храм на изкуството, където се творят чудеса. Създавайте чудеса, защото сте наистина добри и имате големите възможности да го направите“ – пожела след ритуала по освещаването Старозагорският митрополит Киприан.

Ремонтираната зала е бивше художествено ателие, много по-голяма от досегашната. На площ от 170 кв.м, с монтирани 120 кв.м огледала, станки, професионално покритие на пода, климатици. Средставата са от бюджета на Община Стара Загора и на Старозагорска опера.

#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн