Започна ремонтът на пътя Стара Загора – Раднево

STZAGORA.NET
*
Зам.-кметовете на Стара Загора Йордан Николов и Янчо Калоянов присъстваха на водосвета и символичната първа копка за даване старт на рехабилитацията на пътя Стара Загора-Раднево.

Отсечката е 30 км от път ІІ-57 и свързва областния град с Раднево. Проектът е на стойност 20 млн. лв. и ще се реализира със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“. Срокът за изпълнение е 15 месеца, като няма да се ползват обходни маршрути, а ще се спира движението в лентите, където се работи.

Областният управител Гергана Микова подчерта важността на участъка от пътя и необходимостта от бързото и срочно приключване на ремонтните дейности. На събитието днес присъстваха народният представител Радостин Танев, зам.областният управител Димитър Драчев, изпълнителният директор на „Мини Марица Изток“ ЕАД, кметът на Раднево д-р Теньо Тенев и др.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 1а е ДЗЗД „Пътно поддържане – 2000“, в което участват: „Пътно поддържане – Сливен“ ЕООД и „ИСА 2000“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ММЛ – ТК“, в което участват: „Мотт Макдоналд Лимитед“, Великобритания, „Трансконсулт-БГ“ ООД. Авторският надзор е на „Рутекс“ ООД.

До седмица предстои старт на ремонта на още 8,6 км от пътя на територията на област Сливен, съобщи инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той ще бъде на стойност около 9 млн.лв. По този начин общо 39 км. от републиканската пътна мрежа ще бъдат изцяло ремонтирани, обясни още инж. Глосов.

#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн