Повече от 60 събития в афиша на старозагорската „Нощ на изкуствата“ тази вечер

STZAGORA.NET
*
Изключително богат тази година е афишът на „Нощта на изкуствата“ в Стара Загора, която ще се проведе тази вечер, 29-ти септември (петък) – с повече от 60 прояви на различни културни локации в града.

Събитието, доскоро познато като „Нощ на музеите и галериите“, събира в себе си много и различни изложби, експозиции, представления, концерти и др. Провежда се ежегодно в Стара Загора от 2005 г. всеки последен петък на месец септември. До късно през нощта за безплатни посещения са отворени вратите на музеи, галерии, опера, библиотеките и др. Музика, танци, изложби, срещи с творци продължават до малките часове. Откриването е от 19.00 ч. пред сградата на Регионалния исторически музей.

Тази година организаторите от Община Стара Загора канят и на вълнуващо пътешествие с “Музика на живо”, която се реализира за 4-та поредна година в рамките на нощта. В различни старозагорски заведения се изпълнява качествена музика на живо като на всяко отделно място звучи идентичен музикален стил. Идеята е, хората тръгнали на културно пътешествие в града, сами да изберат своята дестинация и концерт. Повече от 4 часа музика очаква старозагорската публика. Концертите започват в 8 вечерта и приключват след 12 полунощ.

Клуб DRUMS – два концерта на открито пред заведението

KАРАГЕОРГИЕВ ТРИО
Начало: 20:00 ч.
В настоящия проект на пловдивския китарист Николай Карагеоргиев рокът и джазът си подават ръка, а резултатът е страхотен фюжън. Музиката е изцяло инструментална, като повечето теми са на бенд лидера Николай Карагеоргиев. Останалите музиканти от триото са: Александър Леков (бас) и Начо Господинов (ударни).

VICK /band
Начало: 21:30 ч.
Млада, талантлива и различна – нейното сценично име е VICK. Певицата носи силния глас и бунтарския нрав на новото поколение, музиката й е искрена и предизвикателна като самата нея. Дебютният й сингъл „Can’t Handle” и видеото към него излезе официално през лятото на 2016 г. и до днес има над 20 хиляди гледания в YouTube. В момента VICK работи по първия си самостоятелен албум, а на живо изпълнява и известни кавър версии на любими песни от модерната поп рок музика. Истинското й име е Виктория Динкова, а заедно с нея на сцената пред клуб “Дръмс” ще видим и Стефан Филипов (китара), Георги Михалков (бас) и Исак Бенбасат (ударни).

PizzAmerica – Алек и Константин
Начало: 20:30 ч.
Ресторант – пицария „PizzAmerica“ се включва за първи път в „Музика на живо“. В уютната обстановка на заведението ще видим и чуем дуото Александра Иванова – вокал и Константин Христов – китара. Те ще ни посвирят модерни парчета, като сред песните се открояват Shape of you на Ед Шийрън, Treasure на Бруно Марс, Million Reasons на Лейди Гага и Love yourself на Джъстин Бийбър. Заповядайте и ги чуйте на живо.
Адрес: /ул. “Цар Калоян“ №50/

LUCKY 99 – “Amy Winehouse tribute”
Начало: 21:00 ч.
Lucky 99 или Девятките, както е познато сред старозагорци, отново взема музикално участие в „Нощта на изкуствата“. И тази година пред известното заведение ще се свири на открито. Този път ще видим проекта “Amy Winehouse tribute”, посветен на великата британска певица. В ролята на Ейми влиза младата вокалистка Едит Унджиян. Партнират й Иван Гърбачев (пиано), Христо Минчев (контрабас) и Кристиан Желев (ударни). И за да бъде шоуто на висота, ще видим Едит облечена и гримирана в предизвикателния стил на самата Ейми Уайнхаус.

Violet Coffee – Jazz & Whisky
Начало: 21:00 ч.
Violet Coffee също ще участва в „Нощта на изкуствата“ с едно изискано и интересно събитие, което носи името „Jazz & Whisky“. Както ни подсказва заглавието, ще слушаме джаз на живо и ще дегустираме качествено уиски. Клиентите и гостите на Violet Coffee ще чуят Пепа Драгоева – вокал и Румен Куртев – акустична китара. Пепа Драгоева притежава красив и непринуден глас, който увлича публиката, а Румен е китарист силно повлиян от блуса. В петъчната септемврийска нощ гостите на Violet Coffee ще чуят акустични аранжименти на известни джаз стандарти, както и популярни соул и поп парчета.
Адрес: бул. „Мeтодий Кусев №56

Работилница „Направи си бира“
Начало: 23:00 ч.
Работилница „Направи си бира“ ще участва в приключението „Музика на живо“ за първи път. Там пред публиката излизат Катерина Петкова (вокал) и Иван Атанасов (китара). Дуото ще представи своя акустичен поп рок проект. Ще слушаме Джеси Джей, Адел, Ед Шийрън и др. Катя учи медицина, но музиката е голямата й страст. Иван е музикант със собствен стил. Той има голям опит като инструменталист в различни банди, сред които най-известната старозагорска фънк група – Funky Joule.

Адрес: ул. „Индустриална“ 1, до ЗСК Боруй.

(Кликнете три пъти последователно върху афиша, за да се отвори в пълната му големина)

Кликнете три пъти последователно върху афиша, за да се отвори в пълната му големина

#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн