Филм за първата българска световна шампионка в леката атлетика Йорданка Благоева – тази събота в РБ “З. Княжески”

STZAGORA.NET
*
На 30.09.2017 г. (събота), от 18:00 ч в залата на Регионална библиотека “Захари Княжески” ще бъде показан биографичен филм за първата ни световна рекордьорка в лекоатлетическа диcциплинa Йорданка Благоева (c постижeниe oт 194 cм през 1972 г., в Загреб).

Филмът „Отвъд скока” е сниман през лятото на 2016 г. Режисьор е Валентина Фиданова-Коларова, а сценарист проф. Коларов. По техни думи това е филм за волята да побеждаваш, за непоколебимия и непреклонен спортен дух, за вярата в собствените си сили.

Главен инициатор филмът да бъде показан в Стара Загора е лекоатлетката Емилия Драгиева. “Щаслива съм, че моите съграждани ще имат възможност да се докоснат до живота на един велик спортист и прекрасен Човек – Йорданка Благоева”, коментира Драгиева, която се е състезавалa в същата дисциплина.
Граждански клуб ЛИПА подкрепя събитието и призовава жителите и гостите на Стара Загора, Европейски град на спорта за 2017 г. да съпреживеят тези моменти.

Входът е свободен.

Повече за филма можете да прочетете тук:

БНР – https://goo.gl/X2xMRw
БГ Атлетика – https://goo.gl/nqooq6

ОТ ГРАЖДАНСКИ КЛУБ ЛИПА
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн