Над 100 деца участваха в проявите от Европейската седмица на спорта в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на проявите от Европейската седмица на спорта #BeActive в парк „Артилерийски“ в Стара Загора. В състезанията, проведени на 4-те игрища, участваха над 100 деца от 6-то ОУ „Св. Никола“, Второ ОУ „П.Р.Славейков“, 13-то ОУ „Св. Отец Паисий“, 5-то ОУ „М. Станев“, 11-то ОУ „Св. отец Паисий“ и СОУ „М. Горки“, които се състезаваха на тенис на корт, футбол, стрийт баскетбол, щафетни игри, волейбол и дърпане на въже.

Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на Инициативата на Европейската комисия #BeActive. Многократната шампионка и медалистка в леката атлетика от Световни и Европейски първенства за ветерани Красимира Чахова, зам.-кмет на Стара Загора, е един от посланиците на Европейската седмица на спорта #BeActive заедно с други изявени наши спортисти като Тереза Маринова, Антъни Иванов, Цветан Соколов, Радена Ангелова, Ивелин Попов, Мария Йовкова, Ружди Ружди и др. Тя благодари на министър Кралев и се обърна към присъстващите с думите – „Радвам се, че имаме възможността да бъдем днес заедно тук. Надявам се наистина не само да спортуваме, но и да се забавляваме. Знаете, че спортът ражда много добри приятелства, които остават дълго напред във времето и в годините. ”

„Здравейте! За втори път в рамките на няколко дни съм в Стара Загора – Европейският град на спорта. Вие заслужавате тази титла, защото сте един от най-спортните градове на България. Виждам колко много обичате спорта. Благодаря на родителите ви, на учителите ви, които ви учат на любов към спорта. Занимавайте се с любимото си спортно занимание. Някои от вас може да станат професионални спортисти, на други от вас ще им остане любов за цял живот. Никога не забравяйте, че времето отделено за спорт в рамките на годините ще ви се връща многократно – развивате си характера, ставате силни личности. Все неща, които ще ви трябват в бъдеще. Бъдете живи и драви, Бог да ви пази и успех на Стара Загора!“, пожела министърът.

На церемонията присъстваха народният представител Радостин Танев, общинският съветник Динко Михайлов, главният експерт към спортното ведомство Илия Илиев, спортни деятели, любители на спорта и медии.

Европейската седмица на спорта се организира за трета поредна година със спортни събития в София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Враца. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм+ на Европейския съюз.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн