Металик АД е в процес на реализация на проект „Добри и безопасни условия на труд“. 175 000 лв. ще бъдат вложени за нови облекла и кътове за хранене

STZAGORA.NET
*
Старозагорското предприятие Металик АД, специализирано в проектиране, производство, ремонт, поддръжка и монтаж на едрогабаритни корпусни детайли, метални конструкции, металургично, енергетично и минно оборудване, започва реализацията на проект „Добри и безопасни условия на труд“. Проектът се реализира по програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“, приоритетни оси „Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места“.

Проектът е насочен към всички заети лица в предприятието, като акцентира върху подобряване на работната им среда чрез създаване на по-добри условия за отдих, хранене и почивка и повишаване безопасността на условията на труд. Благодарение на проекта 450 заети работници и служители ще бъдат осигурени с по-качествени и дълготрайни работни облекла – зимни и летни, както и защитни обувки, осигуряващи безопасност и комфорт при работа, съобщи Мариана Трифонова от екипа на проекта. На територията на предприятието ще бъдат оборудвани 5 къта за хранене и краткотраен отдих и почивка. И в момента дружеството предлага топла храна на работниците и служителите си, но има такива, които предпочитат да се хранят с домашно приготвена храна, за които няма достатъчно добре оборудвани места за хранене. С проекта ще бъде отстранен и друг проблем – липсата на достатъчно седящи места за краткотраен отдих поради липсата на покрити съоръжения при лошо метеорологично време.

Ръководството на Металик АД е убедено, че с реализацията на проекта ще се подобри качеството на работа и производителността на целевата група. Очакваните резултати по проекта са съобразени с основните цели на Европейската стратегия по заетостта – създаване на устойчива заетост, качество на работната сила, осигуряваща висока степен на включване. Разходите за закупуване на специално работно облекло и лични предпазни средства е в размер на 140 000 лв., от които 28 000 лв. собствено финансиране. Разходите за закупуване, оборудване и обзавеждане на кътовете за хранене и отдих са в размчер на 35 000 лв., от които 7000 лв. собствен принос. До дни ще бъде обявена тръжна процедура за набиране на оферти от доставчици. Общата продължителност за реализацията на проекта е 9 месеца. Негов ръководител е директорът по производствените въпроси на Металик АД Живко Матев.

Това е вторият европроект на Металик АД със социална насоченост, пет години след изпълнението на първия – за подобряване на условията на труд на работните места чрез монтиране на аспирационна инсталация. В момента на етап оценка е и трети проект – за енергийна ефективност в областта на машинния парк на завода.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн