Близо 800 книги дариха МГЕРБ – Стара Загора на библиотеката в село Малко Кадиево

STZAGORA.NET
*
По повод 15-ти септември и като продължение на станалата вече традиционна инициатива за обогатяване на читалищните блиблиотеки в селата от общината, МГЕРБ – Стара Загора зарадваха жителите на село Малко Кадиево. Младежите дариха близо 800 книги на НЧ „Митьо Станев“ и допринесоха за обновяване на книжния му фонд. Старозагорското село е едно от даваните за пример в общината – с богат културен и обществен живот. От кметството в селото и местното читалище посрещнаха гостите си по традиция с пита хляб и мед.

„Преди 3 години, когато стартира кампанията “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека“, като част от инициативата на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Моника Панайотова “Доброволчевството – доброто в нас”, стана ясно, че допринасянето за книжното богатство в читалища в малките населени места трябва да не спира. Това се потвърди още с втората ни инициатива в общината, когато получихме пратки с книги от различни краища на страната и видяхме благодарността на хората, които четат редовно в селата“, каза народният представител и областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора Радостин Танев. „Целогодишно събираме книги, за да може не само да обновяваме стилово и жанрово библиотеките, но и да припомняме, че четенето на хартиен носител не е отживелица“, допълни Танев.

„Благодарим, че сте тук и че не забравяте за жителите на Малко Кадиево“, каза кметът на селото Теньо Тенев. „Общинската организация на ГЕРБ винаги са помагали с каквото могат и на читалището, и на пенсионерския клуб. С удоволствие приветстваме днес и младежката структура с добре дошли“, подчерта той. „Общият брой на книжния фонд на читалищната библиотека вече е над 5 хиляди. Тук се чете, тук има живот, а това е най-важното“ – сподели кметът.

#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн