Седмият Национален фестивал на българския фолклор и българските традиционни ястия – Пряпорец 2017 ще се проведе тази събота

STZAGORA.NET
*
На 16.09.2017г. (събота) от 10.00 часа ще се проведе Националният фестивал на българския фолклор и българските традиционни ястия – Пряпорец 2017. Той се организира от, НЧ “Христо Ботев – 1928″, с. Пряпорец, , НЧ “Кирил и Методий – 2010″, с. Борилово, и НЧ “Пробуда – 1928″, с. Змейово, с подкрепата на Община Стара Загора. Партньор на събитието е „Балкания – Балканска Асоциация за устойчив туризъм и култура”.

В седмото издание на фестивала ще участват 45 колектива от 14 общини. Над 500 са участниците от Стара Загора, Казанлък, Димитровград, Чирпан, Опан, Хасково, Раднево, Нова Загора, Берковица, Монтана, Стралджа, Ямбол, Габрово и Братя Даскалови.

Много от тях ще представят вкусни гозби, характерни за техните региони, състезаващи се за Диплом – за уникален десерт; за уникална рецепта; за визия; за най-добра етно-визия; за автентична рецепта; за вкус. Колективите ще се включат с песни, обичаи и танци, както и индивидуални изпълнения в раздела на българския фолклор.

Най-добрите ще определи жури с председател Мая Тодорова, професионалист в приложни изкуства, хореограф, режисьор и педагог. Членове на журито са още Иван Цонев – концерт-майстор на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ и Недко Иванов – художествен ръководителл на ансамбъл „Нашенци“.

Целта на фестивала е да съхрани българският фолклор и традиционни ястия, както и да установи тяхната неразривна връзка.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн