Кметът Живко Тодоров поздрави учениците в най-голямото професионално учебно заведение в областта

STZAGORA.NET
*
Кметът Живко Тодоров и областният управител Гергана Микова поздравиха днес за първия учебен ден учениците в най-голямото професионално учебно заведение в област Стара Загора – Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“. „Училището е един приятен ангажимент, който носи много приятели, много хубави емоции, дава много знания и път в живота. Трябва да бъдете активни и да покажете, че сте достойни млади хора, които да представят България навсякъде по света добре. Аз няма да ви давам поука какво да правите с живота си, затова слушайте сърцето си! Но ви пожелавам да бъдете добри хора и да не се отклонявате от пътя си“ – обърна се градоначалникът към строените класове в двора на училището.

В ПГСАГ „Л. Байер“ се обучават 740 ученици в 29 паралелки и 4 специалности – „Строителство и архитектура“ с английски и немски, „Геодезия“, „Водно строителство“ и „Транспортно строителство“, съобщи директорът на училището инж. Георги Славов. Тази година с финансиране около 1 млн. лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“ предстои да бъде санирана сградата на училището, която е паметник на културата.

На тържеството в гимназията присъстваха още председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметът Янчо Калоянов, гл.архитект на Стара Загора Виктория Грозева, представители на строителния бранш и др.

#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн