1000 лв. глоба и 3 месеца без книжка за шофиране в аварийната лента на магистралата

STZAGORA.NET
*
Парламентът прие промени в Закона за движение по пътищата на второ четене, обяви “Фокус”. Водачите на автобили за длъжни по най-бърз начин да се махнат от релсите и да дават път на трамваите.

Тези, които се движат се в аварийната лента на автомагистралата, ще се наказват с глоба от 1000 лв. и с лишаване от книжка за 3 месеца.

Разходите за медицинско или химическо изследване за засичане на концентрацията на алкохол или наркотици в кръвта ще се плащат от шофьорите. Това ще става след като полицейските служители са установили с дрегер над 0,5 промила алкохол в кръвта им или тест е показал употреба на дрога.

Ако шофьорът откаже да го проверят с дрегер или тест за наркотици, ще плати в болницата за биологичните проби – изследване на кръв, урина, слюнка и т. н.

Това бе решено от депутатите, които гласуваха окончателно промените в Закона за движение по пътищата.
КАТ ще отнемат книжката на водачите, хванати с над 0,5 промила или употребили наркотици, докато те не платят разходите за изследванията си.

(Стандарт)
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн