Рециклират безплатно ненужни мебели от домакинствата в РЦУО – Ракитница, в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно 2017“

STZAGORA.NET
*
На 16 септември (събота) Община Стара Загора ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно 2017“. На желаещите да участват граждани ще бъдат предоставени необходимите пособия и материали в административните бюра – от 11 до 15 септември 2017 г., от 8:30 часа до 17:30 часа, а в самия ден 16 септември – от 8,30 до 15,30 часа. Предвидените за почистване места на територията на общината са по избор на гражданите – междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки.

Община Стара Загора е осигурила 10 000 полиетиленови чувала и 10 000 чифта ръкавици за еднократна употреба. От фирмата партньор „Ате пласт“ ООД са предоставени 20 000 полиетиленови чувала за събиране на отпадъци.

Асоциацията на еколозите в общините в България (АСЕКОБ) е предоставила 300 полиетиленови чувала и 300 чифта ръкавици за еднократна употреба, а организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки, която обслужва системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки и рециклируеми материали на Община Стара Загора – „ЕКОКОЛЕКТ“ АД, предоставя 300 цветни полиетиленови чувала (200 жълти и 100 зелени) за разделно събиране на отпадъци.

На 15.09. от 14.00 ч. служителите на общинската администрация в Стара Загора също ще се включат в кампанията. Те ще почистват терени в парк „М.М.Кусев“ и парк „Загорка“.

През периода от 16 до 17 септември 2017 г. достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ в землището на с. Ракитница (на снимката) ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата отпадъци, вкл. за частни транспортни средства.

Гражданите могат със собствен транспорт да извозват самостоятелно и предават през този период за рециклиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата – шкафове, гардероби, легла, включително матраци, дивани, фотьойли и други в РЦУО – Ракитница.

По време на кампанията през дните от 16 до 17 септември 2017 г., операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ще ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн