Предстоящо: 34-то издание на Националния младежки конкурс за поезия “Веселин Ханчев” – Стара Загора

STZAGORA.NET
*
През есента на 2017 г. за 34-ти път Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия “Веселин Ханчев”. Конкурсът е обичан и популярен сред младите автори от страната и се е утвърдил през годините като една необходимост за тяхното развитие. За много от участниците той е първо признание, първа публикация, първа стихосбирка. Националният конкурс е утвърдена школа за откриване на таланти, пространство за контакти и творчески обмен, място за раждане на нови творчески идеи. Тук младите творци се срещат с известни поети, общуват с критици и издатели, опознават се и създават нови приятелства.

Уважаеми дами и господа,

Ще сме Ви благодарни, ако проявите съпричастност към този
наистина стойностен младежки литературен форум и предоставите на съответните институти, училища, читалища и центрове за работа с деца регламента за участие в конкурса.

Надявайки се на Вашето положително отношение, оставаме с най-добри чувства за проявеното разбиране към благородната кауза на Националния младежки конкурс за поезия “Веселин Ханчев”!

ИВАНКА СОТИРОВА,
зам.-кмет на Община Стара Загора

*  *  *

ХХХІV НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ “ВЕСЕЛИН ХАНЧЕВ”

СТАРА ЗАГОРА ’2017
Организатори: Община Стара Загора, Библиотека „Родина”, Къща музей „Гео Милев“

РЕГЛАМЕНТ

Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви.

1. В конкурса могат да вземат участие всички автори, навършили четиринадесет и не по-възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса – 04.11.2017 г. (родени след 5 ноември 1992 г.), които нямат издадена стихосбирка.

2. Конкурсът е явен. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби, напечатани в три еднообразни екземпляра.

3. Жури
Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.

4. Награди:
Първа награда – призът Златното яйце и издаване на самостоятелна първа стихосбирка.
Втора и трета награда – парични премии.
Присъждат се и поощрения.

5. Отчитане на резултатите:
Резултатите от ХХХІV Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 3 ноември 2017 г. (петък).
По традиция за участниците в НМКП „Веселин Ханчев” се организира Поетическа работилница – с участие на журито, която през 2017 г. ще се проведе на 4 ноември (събота).

Конкурсната програма ще бъде изпратена на посочен от участника електронен адрес след 25 октомври 2017 г.

Творби на участниците се приемат до 1 октомври 2017 г. на:
* e-mail: lib@rodina-bg.org, факс: 042 603 950
или с препоръчана кореспонденция на адрес:
6000 Стара Загора, бул. Руски 17, Библиотека „Родина”.

Изпратените творби трябва да са придружени с точно посочени име и фамилия, настоящ адрес, телефон и дата на раждане на участника.
Пътните и нощувките са за сметка на участниците. Организаторите осигуряват нощувки на преференциални цени при предварителна заявка до 31 октомври 2017 г.

Телефони за връзка, информация и заявки за хотел:
0884 477 915 – Красимира Лекова, 0886 463 731 – Слава Драганова
042 630 113, 042 603 950 – Библиотека „Родина”
042 614 863, 042 614 862 – Отдел „Култура ”, Община Стара Загора.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн