1120 първокурсници посреща Тракийският университет в Стара Загора за учебната 2017/2018 година

STZAGORA.NET
*
В Тракийския университет – Стара Загора, под звуците на химна на Република България и химна на старозагорската Алма матер, днес в присъствието на много гости тържествено бе открита академичната 2017/2018 година. Престижен образователен и научен център с много висока оценка и рейтинг сред висшите училища, тази година университетът приема 1120 първокурсници от 17 страни. В него се обучават 10 000 студенти в 74 акредитирани бакалавърски и магистърски специалности, 70 докторски програми в 9 структурни звена. Преподавателите са 700 на брой. Това заяви в академичното си слово по повод първия учебен ден ректорът проф. д-р Иван Въшин.

Присъстващите бяха приветствани и от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

„Поздравявам ви по случай откриването на новата учебна година! Тракийският университет е едно прекрасно място, в което можете да получите много знания за живота – не пропускайте да го направите! Защото всичко онова, което ще натрупате тук като знания, е вашият ключ и порта към успеха в живота. Веселете се, не забравяйте и това, защото сте млади хора. В същото време направете така, че да развивате себе си, защото всичко, което се случва във вашия живот, зависи изцяло от усилията, които ще положите. Затова трябва да сте упорити, амбициозни, за да движите България и света напред“ – заяви кметът, като пожела много успех на всички.

С водосвет за здраве и успехи в церемонията по откриването участва и старозагорският митрополит Киприан. Преди това той освети университетския храм „Св. Патриарх Евтимий“ и отслужи първа Света литургия в него. Присъстваха още народните представители Геоги Гьоков и Донка Симеонова, областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, директори на регионални структури и училища, представители на бизнеса, неправителствени организации и медии.


#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн