Участниците в последния етап от 66-та Международна колоездачна обиколка на България потеглиха от Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Точно в 10,30 ч. от Стара Загора към Пловдив потеглиха колоездачите, участници в последния етап от 66-та Международна колоездачна обиколка на България.

Зам.-кметът по спортните дейности в Община Стара Загора Красимира Чахова с пистолетен изстрел даде старта на колоната, предвождана от олимпийската надежда на Стара Загора и България Стефан Христов, участник в Олимпиадата в Рио 2017.

Финалът на предпоследния етап от обиколката беше аплодиран вчера от гражданите на Стара Загора, обявен за „Европейски град на спорта 2017“. Носител на жълтата фланелка стана Виталий Бутс от Украйна, който измина 147.5 км трасе от Ивайловград до Стара Загора за 3 ч., 24 мин. и 36 сек. Станислав Башков от Беларус бе втори, а трети аржентинецът Николас Перес, който се състезава за отбора на „Хемус“ Троян. Зелената фланелка за най-активен състезател от вчерашния предпоследен етап бе за Ферит Джан Шамас от Турция.

От площада пред общината в Стара Загора, по бул. „Цар Симеон Велики” и бул. „Свети Патриарх Евтимий”, колоната се отправи към околовръстния път в посока Богомилово, откъдето ще тръгне към финала в Пловдив.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн