Кухненско обзавеждане с италианско качество и дизайн прави старозагорец, специализирал 7 години в Бергамо

STZAGORA.NET
*
Кухните “Бергамо дизайн”, създадени от инж. Добрин Димов, са познати на много старозагорци. Той проектира, произвежда и монтира “до ключ” в Стар Загора кухненските мебели с италиански дизайн. Но малцина знаят, че инж. Димов е усъвършенствал уменията си цели 7 години в състава на водеща италианска фирма за луксозно кухненско обзавеждане в Бергамо, град на 45 километра от Милано.

“Наблягам на красиви проекти по точните размери на клиента. Това са неща, които няма как да се купят от магазинната мрежа. Италианците са ненадминати в дизайна, нямат равни. При тях луксът и красотата са на първо място. Разполагат обикновено с много сваободни пространства и кухнята за тях е произведение на изкуството, един красив акцент в дома, а не просто място за готвене и миене на чинии. Хубавото е това, че в наши условия, при цени, които са в пъти по-ниски, пак постигаме същата италианска красота” – каза пред stzagora.net майсторът.

Италианците си поръчват всевъзможни механизми за ъглови шкафове, за отваряемост, за пълно изтегляне и плавно прибиране на врати и чекмеджета, което силно оскъпява продукцията, и често една кухня там струва колкото един апартамент в Стара Загора. У нас същият като качество и ефект дизайн се постига и без тях.

Инж. Димов споделя няколко неща, които клиентите, поръчващи кухни във фирмата му “Бергамо дизайн”, трябва да са си подготвили като нагласа и информация. Първото е да са наясно какво точно желаят да има в кухнята и колко са готови да похарчат за обзавеждането. Защото цената на хубавата кухня, казва майсторът, е разтегливо понятие. Тя струва колкото една западна кола – от 1000-2000 до 100-200 хиляди лева. Желанието трябва да е съобразено и с наличното място – у нас по принцип кухните са малки, често само в бокс. Клиентът трябва да се вслушва поне малко в това, което майсторът му препоръчва. И да задава толкова въпроси, колкото е нужно, за да си изясни всички детайли и етапи по създаването на новите мебели.

При поръчка на тел. 0887 012 767 се прави оглед на помещението, вземат се грубите размери и се чертае проектът. Всичко дотук е безплатно. След като клиентът одобри проекта, размерите се вземат на място отново, този път прецизно, и кухнята се изработва, доставя и монтира. Качеството на монтажа е от особена важност. От мебелиста не бива да се очаква да прави електрическите и ВиК-свързки в и зад шкафовете, той няма право по закон на това. За целта се викат съответните други майстори.

“Бергамо дизайн” е една от малкото фирми в Стара Загора, която има студио на ул. “В. Левски” №30 (на 20 метра западно от кръстовището с ул. “Х.Д.Асенов”, от южна страна). В студиото може да се види примерна сглобена кухня, която дава представа за качеството на работа. Срокът за изработване на поръчката е от 15 дни до около месец в натоварен сезон като началото на есента, тъй като през пролетта българинът кърти и зида, през лятото е на море, а наесен, преди застудяването, прави мебелите.

Страницата на “Bergamo design” във Фейсбук е на адрес https://www.facebook.com/pg/Bergamo-design-1696799173953848/photos/?ref=page_internal

Модната линия при кухните в момента е с нисък цветови контраст между отделните елементи. Отдавна по света не се правят кухненски шкафове, стигащи до тавана, които човек може да ползва само качен на стол. Правилото е до най-горния ред да се достига с протегната ръка. Когато се поръчват качествени кухненски мебели, не си струва да се купува каква да е мивка за 50 лева. Хубавата мивка се монтира качествено, не пропуска влага и пази шкафа под нея.

#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн