Задържаха мъж, размахвал нож и отправял закани към минувачи в центъра на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тодор В., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в условията на повторност, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325, ал.4, във връзка с ал.1, във връзка с чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на досъдебно производство е установено, че на 24.08.2017 г., обвиняемият Тодор В. се намирал в централната част на Стара Загора. Той демонстрирал непристойно поведение, нарушаващо обществения ред, като отправял обиди и закани към случайно преминаващи граждани, размахвайки нож. Сигнал за случващото се бил подаден в полицията. Тодор В. е бил задържан. Извършени са били неотложни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, като са събрани достатъчно доказателства за виновността на Тодор В. в извършване на процесното престъпление.

В края на 2016 г. Тодор В. е бил осъден за друго хулиганство, като му е наложено условно наказание лишаване от свобода. Деянието му по настоящото производство е извършено в тригодишния изпитателен срок на това осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Тодор В. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн