150 години от рождението на Георги Кирков-Майстора

STZAGORA.NET
*
Националният политически институт „Димитър Благоев” и БСП Казанлък ще отбележат 150-годишнината от рождението на Георги Кирков-Майстора с поредица мероприятия. На 15 август (вторник) от 11;00 часа пред паметника на Георги Кирков в Казанлък ще се проведе тържество по случай годишнината и ще бъдат поднесени венци и цветя. Малко по-късно от 12:00 часа в ЛХМ „Чудомир” ще се проведе кръгла маса на тема „Георги Кирков Майстора и поуките му за днешното време”. В нея участие ще вземат изследователи на творчеството и делото на Майстора: проф. д.с.н. Максим Мизов и д-р Димитър Генчев, Любка Герасимова – председател на ПК „Георги Кирков” – Красно село, представители от Стара Загора и Казанлък и други.

На 15 август 1867 г. се навършват 150 години от рождението на един от първоапостолите на социалистическото движение в България – левият теоретик, депутатът с няколко мандата в Народното събрание, общинският съветник, най-големият парламентарен оратор в историята на лявото движение, пламенният и обичан народният трибун, великолепният публицист, поетът, сатирикът и хумористът Георги Кирков-Майстора.

Идеите, творчеството и делото на Майстора остават завинаги в историческата памет, в умовете, сърцата и душите на истинските социалисти от различни поколения въпреки дистанцията на времето и политическите конюнктури.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн