През септември Общинският съвет ще избере новия обществен посредник в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Три са кандидатурите за заемане на длъжността „Обществен посредник на община Стара Загора“, които ще разгледа и гласува Общинският съвет в Стара Загора, на своето редовно заседание през септември. След проведения на 9 август втори етап на конкурса – интервю, членовете на Временната комисия (ВрК) обявиха тримата от петимата кандидати, получили най-високи оценки: (1) Надежда Георгиева-Николова, (2) Диана Искрева-Идиго и (3) Недка Дончева.

Надежда Чакърова-Николова е магистър по финанси в УНСС София. Владее немски и английски език. Към момента е председател на „Зонта клуб – Стара Загора“ и работи като управител във фирма.

Диана Искрева-Идиго е завършила „География“ и „Ландшафтознание“ в Софийския университет. Преподавала е английски език. Към момента е изпълнителен директор на Фондация “Земя завинаги”.

Недка Дончева е магистър по „Мениджмънт на социалните и педагогическите организации“ от Тракийски университет – Стара Загора. Към момента е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора.

Целта на събеседването бе да се оценят познанията на всеки един кандидат в правозащитната област и с какво би бил полезен на старозагорци. Те представиха своето виждане за популяризиране дейността на омбудсмана, дадоха предложения за подобряване на работата и комуникацията между местна власт и граждани, както и разсъждаваха върху конкретни казуси и ситуации.

Всеки от членовете на ВрК оцени и класира кандидатите въз основа на общото им представяне, а гласуването за тях бе тайно.

По време на интервюто с кандидатите в залата присъства и Павлина Делчева, обществен посредник през последните два мандата, представители на медиите, администрацията и граждани.

Общественият посредник се избира на заседание на ОбС с квалифицирано мнозинство от 34 гласа за срок от 4 години, като не се допуска действието му за повече от два последователни мандата. Той няма право да членува в политически партии, да е търговец или да участва в ръководството на търговски дружества, не може да бъде народен представител или общински съветник, както и да заема длъжност в държавния апарат и в общинската администрация. Месечното му възнаграждение е в размер на 70% от основното възнаграждение на председателя на Общинския съвет.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн