Оставиха зад решетките за кражби от Локомотивно депо – Стара Загора рецидивист с 29 присъди

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Господин Й., на 32 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че при предварителен сговор в немаловажен случай, като извършител, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, използване на техническо средство и моторно превозно средство, отнел чужди движими вещи от владението на собственика без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив, – престъпление по чл.196,ал.1,т.1 вр.чл.195,ал.1,т.3,т.4,т.5 вр.чл.194,ал.1 вр.чл.29,ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в гр. Стара Загора, за периода от 21 юли 2017 г. до 23 юли 2017 г., обвиняемият Господин Й. заедно с трима съучастници – Й.С., В.К. и И.А., влезли на територията на „Локомотивно депо“ гр. Стара Загора. Те разбили два прозореца, след което проникнали в склада на “Локомотивно депо”. Обвиняемите използвали техническо средство – ножица за арматура, с която демонтирали части от дизелови генератори и тягови двигатели. Отнетите метални части, на обща стойност 2 806 лева, четиримата обвиняеми натоварили в лек автомобил м.“Форд“, с който ги транспортирали до гр. Бургас, за да ги продадат в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, където в последствие били задържани.

Обвиняемият Господин Й. е криминално проявен. До момента е осъждан общо 29 пъти, включително за тежки умишлени престъпления от общ характер и за такива, с идентична правна квалификация на процесното деяние. В конкретния случай обвиняемият е извършител на множество кражби, грабежи и други умишлени престъпления на територията на гр. Стара Загора. Деянието в периода от 21.07. 2017 г. до 23.07.2017 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като Господин Й. е бил освободен от затвора на 13.06.2017 г. по изтърпяване на наложените му наказания. Тримата му съучастници също са привлечени в качеството си на обвиняеми за извършената кражба,като спрямо тях са взети по-леки мерки за неотклонение.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Господин Й. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Господин Й. мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн