Съветниците от БСП – Стара Загора с предложения за нови икономически зони на утрешната сесия на Общинския съвет

STZAGORA.NET
*
Да се създадат нови икономически зони и да се разшири обхватът на териториите, предвидени за жилищно строителство в Стара Загора, предлагат общинските съветници от БСП на предстоящата в четвъртък сесия. Предложението на съветниците е за нов проект за ОУП да бъдат отпуснат 200 000 лева. От БСП внасят на сесията още и промени в Правилника за дейността и организация на Общинския съвет.

„Надяваме се, че колегите ще се вслушат в мотивите ни за цялостен проект за ОУП и ще мислят дългосрочно, извън рамките на един мандат. Залогът е Стара Загора да се развива предвидимо“, коментира старозагорският лидер на БСП и общински съветник Валентина Бонева. Според БСП нови зони за жилищно строителство могат да се предвидят в местностите „Бойчо бунар” и „Съборената кюприя“, както и в селата Богомилово, Малка Верея, Змейово, Борилово, Пряпорец и др.

Повече дебати, по малко-процедурни хватки по време на заседанията, искат съветниците отляво с предложенията си за промени в Правилника. Те ще настояват да отпадне възможността разискванията да могат да се прекратяват, преди да бъдат изчерпани желаещите да се изкажат, особено когато се обсъжда бюджетът на общината. „Предлагаме и блиц – контрол, както и на питанията да отговарят кметът или ресорният заместник-кмет, към когото е отправено питането, а не който и да е от заместниците, за да можем да получим адекватен отговор и на уточняващите въпроси“, обясни авторът на предложенията инж. Кольо Димов.

Кога общината ще ремонтира три детски площадки в кв. Градински, е питането до кмета на общинския съветник Валентина Бонева. Второ питане е отправено от общинския съветник инж. Кольо Димов по повод на санирането в града.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн