Откриха нови връзки към пътен възел “Плодовитово” на автомагистрала “Тракия”

STZAGORA.NET
*
Днес бяха открити двете новоизградени пътни връзки към пътен възел „Плодовитово” на автомагистрала „Тракия”. На събитиетоприсъстваха и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Дончо Атанасов, областният управител в Стара Загора Гергана Микова, кметът на с. Братя Даскалови Иван Тенев, кметове и жители на села от региона, представители на фирмата-изпълнител на обекта.

Строителството на двете връзки на съществуващия пътен възел „Плодовитово“ в посоките Бургас-Оризово (Плодовитово) и Плодовитово (Оризово) – София започна през май. Съоръжението бе построено само за 45 дни. В пътните връзки са инвестирани 1.070 млн.лв. С тяхното изграждане се осигурява връзката на транспортните потоци, движещи се по магистралите „Тракия“ и „Марица“ от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и връзката с път II-66 Плодовитово – Чирпан – Стара Загора.

Обектът бе открит от министър Нанков, който плисна менче с вода и поздрави хората от региона с дълго чаканата придобивка. Той пожела леко и безаварийно пътуване на шофьорите, преминаващи по новите пътни връзки.

Новите връзки са в червено

Пътен възел "Плодовитово" преди изграждането на новите връзки

#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн