Община Стара Загора осигурява допълнителен транспорт за представлението на „Кармен“ на стадион „Берое“

STZAGORA.NET
*
Старозагорци и гостите на града ще имат уникален шанс да видят най-популярната опера на Жорж Бизе „Кармен“ на стадион „Берое“ на 6 юли от 21.00 часа.

За удобство на желаещите да посетят спектакъла на Държавна опера Стара Загора и Държавна опера Бургас, Община Стара Загора осигури допълнителен курс по автобусна линия от стадион „Берое“ до кв. „Железник“.

Началният час на тръгване е 00:20 ч. по следния маршрут: стадион „Берое“; ул. „Августа Траяна“; бул. „Руски“; ул. „Ген. Столетов“; бул. „Св. П. Евтимий“; ул. „Ген. Гурко“ и квартал „Железник“.

Билети за спектакъла се продават на касите на Старозагорската опера, в рекламна шатра на Операта в парк „5 октомври“ и онлайн в разпространителската мрежа на Ивентим.

* * *
„Кармен“ с Веселина Кацарова на стадион „Берое“

„За първи път след 30 години участвам в оперна постановка в България. Надявам се всички зрители на „Кармен“ на Стадион “Берое” да разберат, че музиката е лекарство за душата, тя е естетика, която е много важна в живота на човек“ – каза световноизвестната оперна певица Веселина Кацарова, която ще видим на 6 юли в ролята на Кармен.

На пресконференция днес в Община Стара Загора беше представен творческият екип на постановката, която ще видим във второто издание на „Опера на стадиона“ в четвъртък в Града на липите. „Много се радвам, че градът ни ще представи такъв зрелищен спектакъл с такива елитни артисти на своите жители и гости“ – каза заместник-кметът Иванка Сотирова.

Над 240 артисти ще излязат на сцената, оркестърът е от 65 души, хорът – от 90, балетът – 40 артисти, ще има 6 коня, 2 номера от артисти от Цирк „Балкански“. За първи път самата Веселина Кацарова ще се появи на кон, както и Сирил Ровери /Франция/ в ролята на Ескамилио.

Грандиозната продукция на любимото оперно заглавие ще бъде представена на специално построена огромна сцена на стадион „Берое“ – Стара Загора. Спектакъла ще дирижира Ивайло Кринчев, режисьор е Огнян Драганов. Атрактивните балетни платна с участието на балета на Държавна опера-Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров.

Веселина Кацарова, която от 2016 година е и Артистичен директор на Старозагорската опера, покани да й партнират звездните гласове на България – Калуди Калудов /Дон Хозе/ и Цветелина Василева /Микаела/, както и френския баритон Сирил Ровери – за ролята на тореадора Ескамилио. В останалите роли участват: Евгений Арабаджиев като Цунига, Денис Иванов /Моралес/, Яница Нешева /Фраскита/, Нели Нечева /Мерцедес/, Ивайло Йовчев /Ремендадо/, Теодор Петков /Данкайро/, солисти балет Анелия Димитрова, Ромина Славова, Станко Танев и др. Участват още Детски хор от ДЮСОБ „Маргаритки” с диригент Зорница Желязкова, представители на Прабългарската школа за оцеляване “Бага-Тур”, оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора, оркестър и хор на Държавна опера-Бургас.

Творческият екип обещава завладяваща интерпретация на едно от най-обичаните заглавия в оперната литература. Бляскавата и жизнерадостна музика, огнените ритми, разтърсващата драма за свободата, за любовта и изневярата, за готовността за саможертва, съчетани в едно, са голямо предизвикателство за всеки, който посегне към нов прочит на музиката на Бизе и неговата опера „Кармен”. На 6 юли зрителите ще видят една класическа „Кармен”, в която изобилстват атрактивни и зрелищни решения, към които предразполага самото заглавие и сцената на открито. Веселина Кацарова ще смени няколко различни костюми, които са ушити специално за нея. Моделите на костюмите са подарък за световното мецосопрано от италианския художник Салваторе Русо.

В антракта на спектакъла ще има томбола с билети на зрителите, а наградите са: тениска и топка с автографи от футболистите клуб „Берое“, здравословни хранителни добавки от фирма „Фитнессхоум“, спа-уикенд за двама в Хотел „Армира“ на Старозагорски минерални бани, 2 ваучера за вечеря в ресторант „Щастливеца“ , специална торта от сладкарски цех “Куманов”, подаръци от сувенирния магазин на Държавна опера- Стара Загора.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн