Център за безплатна юридическа помощ откриха в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на Регионален център за консултиране към Адвокатския съвет на адвокатската колегия в Стара Загора. Центърът е седми поред в страната. В него безплатни правни консултации ще дават 22-ма адвокати от Старозагорската колегия. От услугите им ще могат да се възползват граждани от уязвими социални групи от Старозагорска област, чиито доходи са до минималния праг на бедност у нас. Центъра ще могат да посещават за правен съвет и социално слаби лица, пострадали от насилие.

Гости на откриването бяха Елена Чернева – председател на Националното бюро за правна помощ, Златина Йовчева – председател на Съвета на адвокатската колегия в Стара Загора, директорът на Бюрото по труда Георги Коев, адвокати.

В своето приветствие към присъстващите г-жа Микова изрази удовлетворението си от създаването на център за безплатна юридическа помощ в областния град. “Радвам се, че старозагорските адвокати са прегърнали идеята да помагат безвъзмездно с юридически консултации на хора, които често не могат да си ги позволят заради ограничените си доходи” – каза тя, като пожела успех в работата на Регионалния център.

От думите на г-жа Чернева стана ясно, че Центърът ще предоставя и мобилни услуги. В определени дни от месеца адвокати ще посещават по-малките населени места от областта, за да консултират на място нуждаещи се граждани.
#vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн