Задържаха под стража 17-годишен в Казанлък за престъпления против собствеността

STZAGORA.NET
*
По искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.К., на 17 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 12 януари 2017 г. до 15 май 2017 г., в условията на продължавани престъпления, е извършил три взломни кражби от леки автомобили, четири противозаконни унищожавания на стъкла на автомобили с цел извършване на кражба и един грабеж на портмоне с парична сума в него и документи за самоличност. Деянията представляват престъпления по чл. 195, ал.1, т.3, вр. с чл. 194, ал.1, вр. с чл. 26, ал. 1, вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс, по чл. 216, ал. 1, вр. с чл. 26, ал. 1, вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс и по чл. 198, ал. 1, вр. с чл. 63, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

Установено е, че извършител на престъпленията е обвиняемият Р.К., на 17 г., на когото е налагана възпитателна мярка „Предупреждение“ по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по чл.13, ал.1, т.1. При разследването се установило, че през непродължителен период от време (около четири месеца) обвиняемият Р.К. извършил осем деяния, осъществяващи съставите на различни престъпления. С постановление от 17 май 2017 г. Р. К. е привлечен към наказателна отговорност.

По образуваното досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е комплексна психиатрична и психологична експертиза и др. Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн