Областният управител Гергана Микова се срещна с ръководителите на Театъра, Операта и Кукления театър в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Областният управител Гергана Микова се срещна днес с ръководителите на трите най-големи културни институции в Старозагорска област – Драматичния театър „Гео Милев”, Държавната опера и Държавния куклен театър. На разговора присъстваха директорът на театъра Ивелин Керанов, директорът на Операта – Огнян Драганов и зам.-директорът Красимир Червилов, директорът на Кукления театър Дарин Петков и зам.-директорът Татяна Калчева.

„Държах една от първите ми срещи след встъпването ми в длъжност да бъде с представителите на културните институции, защото съм си поставила като основен приоритет в работата културата и образованието. За мен те са точно толкова важни, колкото и икономическото развитие на региона и повишаването на стандарта на живот на неговите жители” – каза на своите гости г-жа Микова. Тя допълни, че в последните години двата театъра и Операта в Стара Загора са нагледен пример не само за оцеляване в условията на пазарна икономика, но и за размаха на талантливите старозагорски творци, които създават прекрасни постановки. „Много от тях вече са получили заслужено признание на националните сцени и в различни конкурси. Уникални са спектаклите на нашите режисьори, сценаристи и актьори” – каза областният управител.

На срещата бяха обсъдени възможностите за популяризиране на постановките на театрите и на Операта в национален мащаб, така че те да могат да привлекат в областния град още повече зрители от цялата страна и да превърнат региона в атрактивна дестинация за културен туризъм.
#junбутони за споделяне


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн