Художничката Цветелина Илиева e Царица Роза 2017 в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Красивата абитуриентка от НУПИД „Академик Дечко Узунов“ Цветелина Илиева бе избрана измежду 21 красиви девойки на Казанлък на блестящ конкурс-спектакъл в събота вечер (13 май) в Дома на културата „Арсенал“ в града. Първа подгласнича е Пламена Желева от ПХГ „Свети Свети Кирил и Методий“, а втора – Ванеса Цветкова от СУ „Екзарх Антим I“.

„Не мога без рисуване и ще продължавам да творя!“, каза на представянето си Цветелина и заяви, че иска да се развива като илюстратор, а след победата положи царска клетва „да носи короната с достойнство и гордост“.

7-членното жури, чиято неподкупност традиционно гарантира японският посланик в България, бе председателствано от Николай Ибушев, почетен гражданин на Казанлък и генерален директор на „Арсенал“ АД, с участието на временно управляващия Посолството на Япония в България Сусуму Уеда, извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан Нейно Превъзходителство Наргиз Гурбанова и родените в Казанлък Дизайнер на годината и носител на „Златна игла“ Мариела Гемишева, поп певицата и писател Светла Иванова, популярното лице от модния подиум Лора Георгиева – носителка на Короната на Царица Роза 2007, и професионалният фотограф Макс Буковски.

Под домакинството на Кмета на община Казанлък Галина Стоянова тържествената церемония за избора на 49-тата Царица Роза уважиха Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, народни представители от Старозагорския избирателен район, близки и приятели на хубавиците, жители и гости на града.

Водещите Александър Кадиев и Катето Евро чаровно напътстваха зрителите в залата и кандидатките във вълнуващото приключение на трите официални дефилета – със спортно облекло, модернизирани фолклорни носии и класическия финал с официални рокли.

Всички момичета наситиха атмосферата на празничната вечер с обаянието на младежката искреност и оптимизъм, на елегантността, интелигентността и красотата си. С общата си мечта за повече добрина и за Казанлък като модерен европейски град. Те получиха много подаръци от японските приятели на града и местния бизнес.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова благодари на дарителите, на момичетата, които правят празника толкова красив, и на всички, които носят празничните дни в Розовата долина в сърцата си.

За визията на кандидатките за Короната професионални грижи положиха специалистите от „Стенли Стайлс“ и гост-стилистите от италианската „Фанола“. Те и много други представители на местния бизнес отличиха своите фаворитки със щедри подаръци.

Всеотдайна на сцената беше група „Ice Cream“, упорито търсени в интернет пространството заради свежите хип-хоп песни. Те подкрепиха на живо дефилетата на хубавиците, а докато журито направи своя тежък избор, майсторски забавляваха зрителите в залата с любими техни хитове.

Празничната вечер даде заявка за вълнуващи предстоящи дни в Казанлък благодарение на изпълненията на „Квартетът“, смесен камерен хор „Севтополис“, Вокална група „Искрица“ и Балетен танцов център „Грация“.

С над 500 цветни балона, аромат на розов цвят и десетки фойерверки финалът на вечерта даде началото на 114-тия Фестивал на розата в Казанлък.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн