Гергана Микова (НФСБ) е новият областен управител в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова, която два мандата е общински съветник в местния парламент в Стара Загора, съобщи Дарик. Завършила е българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“.

Министерският съвет назначи двадесет и двама областни управители, освобождавайки досегашните.

С изключително голяма отговорност приемам поста, така както и досега съм изпълнявала обществените си ангажименти, коментира Микова назначението си пред Дарик. “Не смятам по никакъв начин да променям отношението и задълженията си към обществено-политическия живот. Просто ще продължа да работя в този дух, с чест и достойнство.

Все още е рано да коментирам дали ще бъде направена ревизия на предишното управление. За мен е важно сега да се определят приоритетите, да се начертаят най-краткосрочните и важни неща за развитието на Старозагорска област. Важно е да има приемственост във властите”, категорична е Микова.

Гергана Микова е родена на 28.08.1969 година в Хасково. Средното си образование завършва в ЕСПУ “Черноризец Храбър” в Пловдив, а висше в ПУ “Паисий Хилендарски”. В Стара Загора живее и работи от 1994 година. През 1995 година започва работа като репортер в Регионална телевизия “Верея”, а по-късно като редактор на сутрешен блок и програмен директор. От 2010 година е част от екипа на ТВ СКАТ, където работи и до днес като директор на Регионален офис Стара Загора и Пловдив. Гергана Микова е сред учредителите на НФСБ, регионален координатор за Старозагорска област и общински съветник втори мандат. Член е на Постоянната комисия по Социална политика и е председател на Комисията за борба с корупцията и предотвратяване на конфликт на интереси.

В средата на февруари Служебният кабинет освободи от поста областен управител Георги Ранов и назначи проф. Веска Шошева.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн