Стара Загора предоставя цялата си спортна база на студентите за Националната универсиада 2017

STZAGORA.NET
*
На 9 май в 20.00 часа на площада пред община Стара Загора ще започне тържественото откриване на Националната универсиада 2017. Там ще бъдат строени блоковете на академичните отбори, участници в нея. Със свои демонстрации в програмата ще се включат възпитаниците на Спортно училище „Т. Каблешков“, състезатели на различни спортни клубове. В програмата под наслов „Ние българите“ ще се представят ученици от Националното училище за музикални и сценични изкуства „Хр. Морфова“ и малките изпълнители от ансамбъл „Загорче“.

Универсиадата е едно от най-мащабните спортни събития в страната, организирано от Асоциацията за университетски спорт “Академик”, с подкрепата на Община Стара Загора. Четвъртото й издание започва на 8-ми и ще завърши на 14-ти май. Близо 1300 студенти ще участват в състезанията по 13 вида спорт – футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, хандбал, тенис на корт, тенис на маса, карате, джудо, кикбокс, катерене, ориентиране и плуване.

Община Стара Загора предостави безплатно цялата си спортна база за предстоящите състезания, освен това подпомага и финансово Националната универсиада. Стара Загора е силно ангажиран със спорта град и не случайно бе определен за Европейски град на спорта за 2017 г., по инициативата тече мащабна програма от стотици събития и активности.

След Стара Загора 2017 ще бъдат определени българските участниците в Световните летни университетски игри, които предстоят през август в Тайпе.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн