83 фирми в Старозагорска област поискаха да вземат безработни с еврофинансиране, дадоха на 68

STZAGORA.NET
*
В Областна администрация – Стара Загора днес се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, председателствано от зам.-областния управител Румяна Друмева.

На него беше извършена оценка на набраните заявки от работодатели, кандидатстващи по Процедура „Обучение и заетост за младите хора” на Оперативна прогама „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.”. Тази процедура е насочена към безработни лица до 29 г. включително, които са с основно или по-ниско образование, а също и към продължително безработни лица до 29 г. с регистрация в Дирекция Бюро по труда от 12 и повече месеца.

За безработните лица се осигуряват разходите за трудови възнаграждения до 6 месеца – при покриване на 100% от сумата на минималния осигурителен доход за съответната длъжност, за която са наети, както и всички дължими вноски за сметка на работодателите.

Постъпилите от работодатели от Старозагорска област заявки са 472 от 83-ма собственици на фирми. Те бяха разгледани и оценени на база критерии, посочени в утвърдена от министъра на труда и социалната политика методика за оценка.

На днешното заседание бяха одобрени заявки за 342 работни места, подадени от 68 работодатели.

1 309 772 лв. са предвидените за област Стара Загора средства по проекта за осигуряване на обучение и заетост на млади безработни.

В заседанието участваха Господин Господинов, секретар на Комисията и директор Дирекция „Регионална служба по заетостта” – Хасково, представители на общините от областта, на Бюрата по труда, РУО, работодателски организации и синдикатите.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн