„Ден без асансьори“ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На 26 април Стара Загора се включва в международната инициатива „Ден без асансьори”. Събитията се провеждат в цялата страна. Инициативата е включена в кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“.

Те могат да се осъществят навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава концепцията може да варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.

Сдружение “BG Бъди активен” ви предизвиква да забравите за асансьора и да се раздвижите, като се качите по стълбите.

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива, част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития, свързани с физическата активност и спорта. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.

През тази година Денят без асансьори ще се проведе на 26-ти април, като събитието се провежда ежегодно през последната сряда на месеца.

Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския “Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

Станете част от “Ден без асансьори” и като организатор на събитие. Ако желаете да организирате събитие във вашето населено място и бихте искали да научите как това да се случи, можете да се свържете със сдружение “BG Бъди активен” на 0876 723 377 и beactive@bgbeactive.org.

#junсоциално споделяне


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн